Proiect educaţional ”ABC pentru succes”

Alegerea unei cariere este una dintre problemele cu care se confruntă adolescenții de azi. Problema tranziției de la un nivel de școlaritate la altul, de la școală la locul de muncă, de la un loc de muncă la altul este una tot mai complexă, deoarece solicită noi aptitudini și competențe, măsuri și instrumente de lucru din ce în ce mai specifice.

Alegerea unei cariere este un proces complex care are un impact definitoriu în viitorul profesional al tinerilor, iar derularea acestui proces fără sprijin extern poate fi asociat cu alegeri greșite ale domeniului de studiu sau ale carierei, ezitări, abandon, amânare, performanțe profesionale slabe și stări de nemulțumire privind viața profesională.

Proiectul „ABC pentru succes” este implementat în parteneriat de Asociația Centrul de Dezvoltare Personală și Combatere a Comportamentelor de Risc şi Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Alba, fiind finanțat prin programul Start ONG,  lansat de Kaufland Romania și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

Participanți:
800 de elevi de gimnaziu și liceu, înscriși în învățământul de masă în una din unitățile de învățământ din județul Alba. Cel puțin 10 unități de învățământ din județ vor participa în cadrul proiectului.

Ședințele de consiliere de grup vor fi structurate pe două module:

– Modulul I – Autocunoaștere: identificarea caracteristicilor personale, a intereselor, aptitudinilor și valorilor;

– Modulul II – Planificarea carierei: realizarea unui plan de carieră (scop, obiective și oportunități în carieră), dezvoltarea unor abilități privind comunicarea asertivă, luarea deciziilor și asumarea responsabilităților (stiluri decizionale și dezvoltarea capacității raționale privind procesul decizional), abilități de planificare și management al timpului.

Perioada: septembrie – decembrie 2021.

Lasă un răspuns